Printervriendelijke versie

Behandeling van nachtelijke spierkramp

Nachtelijke spierkramp behandelen medicijnen
Heeft u regelmatig last van nachtelijke spierkrampen? Behandel nachtelijke spierkramp dan met medicijnen. Het gebruik van hydrokinine kan oplossing bieden. Deze stof helpt de kramp en andere hinderlijke samentrekkingen van de been- en kuitspieren te verminderen. De spier wordt minder gevoelig voor de prikkeling, die de kramp veroorzaakt. De krampaanvallen zullen afnemen en u wordt 's ochtends uitgerust wakker.

Behandelen met hydrokinine
In verschillende studies is aangetoond dat veel patiënten baat hebben bij het gebruik van hydrokinine. Hydrokinine is de enige stof die in Nederland officieel geregistreerd is voor de behandeling van nachtelijke spierkramp en is zonder recept verkrijgbaar alleen bij de apotheek. Uw apotheker kan u over het gebruik van hydrokinine uitstekend adviseren. U kunt natuurlijk ook eerst met uw huisarts overleggen. Zwangere vrouwen wordt geadviseerd contact op te nemen met de verloskundige.

Klik hier voor meer informatie over de behandeling van nachtelijke spierkramp met hydrokinine.

Nachtelijke spierkramp vermindert kwaliteit van leven
De precieze oorzaak van nachtelijke spierkramp is niet bekend. Patiënten en artsen zijn het erover eens dat nachtelijke spierkramp de kwaliteit van leven vermindert. Naast de pijn die de kramp teweegbrengt, is vooral de verstoorde nachtrust een bron van ergernis. U kunt eerst proberen uitlokkende factoren van nachtelijke spierkramp zoveel mogelijk te vermijden.

Wat kunt u tijdens de kramp zelf doen?
Door de spier langzaam te strekken, kan de kramp sneller verdwijnen. Ook kan het helpen flink over de verkrampte spier te wrijven of de spier te masseren. Een warm bad of juist een ijspakking kunnen de spier verlichting geven.